Aktif Balikadamlar Spor Kulubu Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Paylaşım Bölümü > Genel Mesajlasma, Bilgi Paylaşımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

25-26 Temmuz Kömür Limanı Gezisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OrhanAydın Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
  Alıntı OrhanAydın Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 25-26 Temmuz Kömür Limanı Gezisi
    Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2009 Saat 11:15

Tarih: 25-26 Temmuz, Cumartesi – Pazar

Yer: Saroz Körfezi, Kömür Limanı

Anıl Öztekin hocamızın liderliğindeki sorunsuz, başarılı, güzel bir organizasyon ile 1* eğitim grubu olarak dalışlarımızı yaptık.

Eğitmenlerimiz, Anıl, Aydın, Yusuf ve Nihan hocalarımızdı.

Gerek yolculuk sırasında, gerek kıyıda sürekli bilgilendirmekten, sorularımızı yanıtlamaktan, deneyimlerini paylaşmaktan bıkmadılar, usanmadılar. Her birimizle tek tek ilgilendiler. Sualtı fotoğrafçısı Tamer Hoca da bir diğer destekçimiz oldu.

Lojistik destek konusunda ise, Göksel, Hayko, Nubar’ ı anmamak mümkün değil. Destek deyince; Cumartesi öğlen mangalı yanındaki iştah açıcı salata için Tuğba’ nın eline sağlık.

Göksel Hocamız da bu işin, nasıl bir gönül işi olduğunu gösterdi bizlere ve dönüş yolculuğumuzda da çok güzel anlattı.

Kısacası herkes bunun hobiden öte bir kendini adamışlık işi olduğunu örnekliyordu.

Benim hariçten duhul ettiğim bu dalışın kursiyerleri, ben (Orhan), Önder ile Ferda, Murat, Osman ve Mehmet ile tanışmaktan da çok memnun oldum. Hepsi harika insanlar. İlk gün harika bir suya rağmen, ufak tefek adaptasyon sorunlarımız oldu hepimizin. Ama, 2. gün 3. dalıştan itibaren, öğleden önceki o dalgalı ve bulanık suya rağmen, biz en temiz ve berrak eğitim yerimizi arayıp bulmaya çalışan Anıl hocamızın direktiflerini yerine getirecek ve onu ardından takip edebilecek rahatlıktaydık. İlk günkü sorunlarımızı aştığımızı açıkça gördük hepimiz. (Yani Anıl, öyle diyo J ) 

Sanırım 2* eğitimleri süren 1* dalıcı arkadalar da bu organizasyon ile kendi eğitimlerine dair dalışları için de keyifli bir fırsatı kaçırmadılar.

Yolculuğu birlikte yaptığımız, fırsatı kaçırmayanlardan biri Yalın idi, ki kendisiyle aynı kurs döneminde başlamıştık, Allah ona “dal, ya kulum” demiş, o da dinlemiş J; ayrıca Salih ve Çınla da bu fırsatı değerlendirenlerdendi. İsmini bilmediğim, bizzat tanışmadığım, dalan dalmayan arkadaşlar mutlaka vardı. Aramıza, Pazar günü katılan Nuri ile de tanıştık.

Bu arada, Hagop Hoca ve Rober Hoca’ nın ziyaretleri ve bu kısa ziyaretlerde dahi, hem eğitmenlerimize, hem biz kursiyerlere gösterdikleri ilgi ve destek, ancak bu “adanmışlık” ile açıklanabilir bence. Sanırım ABK’ yı bir aileye çeviren unsurların başında da bu var.

Kendi adıma, mekan ile ilgili teknik bazı güçlükler (güneş, su, tuvalet, malzeme …) ve yorgunluk olsa da (ki biz 1*eğitimi alanlar otelde kaldık, kıdemli ekip ise çadırlardaydı) keyif aldım. Bunda, paylaşılan zevkin (dalış) ortaklığı ve bu organizasyondaki herkesin sürekli pozitif, sıcak ve yüksek moralli olmalarının etkisi büyüktü şüphesiz.

Bu yazıyı;

hem kulüp takvimindeki, aynı tarihlerdeki “İbrice Limanı" gezisi kaydı yerine yaptığımız bu keyifli “Kömür Limanı” gezisini, yazılmadan anılmadan geçilmemesi için kayıt altına almak,

hem ta geçen seneki teorik eğitimi sonrasındaki 1 günlük Sivriada gezisi dışında, binbir türlü sebepten 1* dalışlarımı tamamlayamamış ve öğrendiği, deneyimlediği her şeyi unutmuş birisinin, bu gezide kayıtlı dalışını 6 adede çıkardığı için nasıl mutlu olduğunu hissettirmek,

hem de keyif aldığım bu gezideki gördüğüm tanıdığım herkesi anmak için yazdım.

Buradan katılan - emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  Anıl, bunun ilk organizasyonu olduğunu söyledi. İlki böyle sorunsuz ve başarılı gerçekleşmişken, sonrakilerin muhteşem olabilme olasılığını seviyorum. Anıl hocamdan devamını diliyorum ve bekliyorum.

Ama bu gezinin bendeki kalıcı izi, Sayın Yusuf Hocam ile yaptığım gezinti olacak. “Benim ilk sualtı turum!”

– Dive log –

Tarih: 26/07/2009
 Yer: Saroz/Kömür Limanı
Derinlik: 14 m. Süre: 28 dk.
Eğitmen: Yusuf CANTURAN
Açıklama: Eğitim/Adaptasyon (Orfoz gördüm!)

–

Sevgi ve saygılarımla,

Orhan Aydın

Orhan Aydın <◦)))><
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,031 Saniyede Yüklendi.